Főzőcske

Vezérpite

Hozzávalók:

12db tojás, 35dkg darált dió, 65dkg kristálycukor, 1 púpos evőkanál zsemlemorzsa, 2dl tej, 3 púpozott evőkanál kakaópor, 30dkg vaj, 3 evőkanál víz, fél rúd vanília

Tészta elkészítése:

12db tojásfehérjét kemény habbá verjük, fele időben apránként 35dkg cukrot teszünk bele. Ha kemény a hab hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát. Ezeket már fakanállal keverjük hozzá. A tésztát két lapban kell sütni. A gáz tepsi HÁTULJÁT vajazzuk, lisztezzük, és erre simítjuk rá a tésztát. Közepes tűzön sütjük. Ha megsült, félig hűlt lecsúsztatjuk a nyújtódeszkára.

 

Krém elkészítése:

12db tojássárgáját, 15dkg cukrot, a vaníliát a tejjel keményre főzzük. A legjobb vízgőzben. Ha kihűlt 25dkg vajat teszünk hozzá és habosra keverjük.

 

Máz elkészítése:

A kakaóport 15dkg cukorral és a 3 evőkanál vízzel összekeverjük, felfőzzük és a végén 5dkg vajat teszünk bele. Forrón a tészta tetejére öntjük.

A család szerint néhány nap múlva sokkal finomabb mint azonnal.

 


 

vissza a címoldalra





Név:
E-mail:
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
Mivel fejleszthetném jobbá oldalamat?
Eredmények
További szavazások
 


fozocske.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!