Főzőcske

Marhapörkölt bográcsban

Hozzávalók:

4kg marha lábszár, 6db közepes vöröshagyma, 3db közepes paradicsom, 2-3db TV paprika, 6-8 gerezd fokhagyma, 15dkg zsír, 3-4 evőkanál pirospaprika, 1 kis tubus piros arany, 1 csapott evőkanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt bors, só

Elkészítés:

 A bográcsban felolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a felkockázott paprikát. Mikor a hagyma üveges lesz, beleszórjuk a pirospaprikát. Egy rövid ideig kevergetjük, vigyázva nehogy odaégjen a paprika. Ezután hozzáadjuk a húst. 5-10 percig kevergetve összeérleljük. Ekkor a hús enged egy kis vizet, de ez nem elég. Így még öntünk hozzá annyit, hogy ellepje. Ha felforr, fűszerezzük. Amikor majdnem puha a hús beleteszünk még 2-3 gerezd fokhagymát felaprítva és egy kis tubus csemege piros aranyat. Most már csak arra várunk, hogy megfőjön. A vizet közben pótolni kell, de a végén a levét el kell főzni.

Ízlés szerint a fűszerezésen lehet, sőt kell változtatni.   

Tipp: Nem szoktuk csípősre főzni, mert mindig akad valaki, aki nem szereti így. Utólag lehet beletenni erős zöldpaprikát vagy más csípős szószt.

 

vissza a címoldalra





Név:
E-mail:
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
Mivel fejleszthetném jobbá oldalamat?
Eredmények
További szavazások
 


fozocske.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!