Főzőcske

Gyümölcstorta

Hozzávalók:

29cm-es tortaformához: 4 tojás, 18dkg cukor, 14dkg liszt, 10dkg margarin, 0,5l tej, 1 puding, 2 kanál cukor, gyümölcskocsonya, gyümölcs

Elkészítés:

 A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a sárgáját, tovább verjük. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet, nehogy összetörjön a hab, végül a felolvasztott, de nem meleg margarint. A kizsírozott gyümölcstortaformába öntjük és közepes tűznél aranysárgára sütjük. A kisült tésztát kerek tálra borítjuk és kihűtjük. Közben előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot, és langyosan a tortára simítjuk. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. Ezután a pudingon elrendezzük a lehűtött gyümölcsöt. Végül ráöntjük a gyümölcskocsonyát. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp: a puding mindig legyen harmóniában a gyümölccsel. Gyümölcskocsonyát házilag is készíthetünk: 2dl folyadék /lehet víz, vagy gyümölcslé/ 1dkg étkezési zselatin, vagy 4 zselatin lap. A kocsonyát akkor tegyük rá, mikor kezd szilárdulni. Ha már nem önthető a folyadék, kicsit meglangyosíthatjuk.

vissza a címoldalra

Név:
E-mail:
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
Mivel fejleszthetném jobbá oldalamat?
Eredmények
További szavazások
 


fozocske.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!