Főzőcske

Karalábé leves

Hozzávalók:

2 közepes zsenge karalábé, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 1 csomag petrezselyem, 1 tojás, liszt a csipetkéhez

Elkészítés:

A karalábét gyufaszál vastagságúra, vagy ennél egy kicsit vastagabbra vágjuk, a felolvasztott vajon megfuttatjuk, sózzuk, hozzáadjuk az összevágott petrezselyem felét, puhára pároljuk. Ha szükséges öntünk rá egy kicsi vizet, általában nem kell. Mikor megpuhult – pár perc – meghintjük liszttel és felengedjük vízzel. Míg felforr, elkészítjük a csipetkét, majd beleszaggatjuk a levesbe. Ha kész a leves rászórjuk a maradék petrezselymet.

Tipp: csak zsenge karalábét használjunk, a fás nem jó. Nagymamám mindig kora tavasszal főzte, amikor megjelent a piacon és még nem volt borsó. Tavasszal a család nagyon kívánta a friss, zöld ízeket, és a primőr karalábé megfizethető áron volt. Aki szereti, tehet bele új sárgarépát, és ízesítheti borssal.

 


 

vissza a címoldalra





Név:
E-mail:
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
Mivel fejleszthetném jobbá oldalamat?
Eredmények
További szavazások
 


fozocske.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!