Főzőcske

 

Epres gombóc

Hozzávalók:

25dkg túró, 16dkg liszt, 6dkg vaj, 1db tojás, 1 tojássárgája, reszelt citromhéj, egy csipetnyi só, 3cl rum vagy kevés rumaroma, 10-12db eper, zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor, porcukor, vaj

Elkészítés:

 A túrót szitán áttörjük, majd az olvasztott vajjal, a tojással és a tojássárgájával összekeverjük. Ezután belekeverjük a citromhéjat, a rumot, a sót és a lisztet. Egy órán át a hűtőben pihentetjük. A zsemlemorzsát vajban megpirítjuk, belekeverjük a vaníliás cukrot és félretesszük. A tésztából tenyérnyi pogácsákat formázunk, 1-1 epret teszünk rá, majd gombócokká formázzuk. Éppen csak, hogy forrásban lévő sós vízben kb. 20-25 percig főzzük. Ha kivettük, zsemlemorzsába forgatjuk és porcukorral megszórva tálaljuk. 10-12 gombóc lesz.

Tipp: mielőtt kiszedjük a gombócokat a vízből, érdemes egyet kettévágni és megnézni, hogy megfőtt-e a belseje is. A mennyiséget arányosan emelhetjük. Ha megmaradt a gombócból, lefagyaszthatjuk. Fogyasztás előtt mikroban, vagy gőz fölött melegíthetjük föl.

 

vissza a címoldalra





Név:
E-mail:
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
Mivel fejleszthetném jobbá oldalamat?
Eredmények
További szavazások
 


fozocske.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!