Főzőcske

Csalamádé készítése télre

Hozzávalók:

1-1db kicsi fehér és lila káposzta, 1kg közepes nagyságú uborka, néhány db zöldparadicsom, zöldpaprika, 2-3db sárgarépa,2 közepes fej vöröshagyma, vagy néhány szem gyöngyhagyma, 5-10dkg cukor, kb.2dl 10%-os ecet, 1l víz, 5-10dkg só, egész bors, köménymag, babérlevél, esetleg mustármag   

Eszközök:

egy mély tál, vágódeszka, kés, evőkanál, szeletelő, befőttes üvegek, tetők az üvegekre

Elkészítés:

 Nagyon fontos: a hozzávalókat alaposan megmossuk, a káposzta külső leveleit leszedjük, a sárgarépát, vöröshagymát megpucoljuk. Ezután az uborkát, paprikát, sárgarépát kb.3-5mm-re felszeleteljük. A káposztát késsel vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. A hagymát és a paradicsomot szeletelőn szeljük. A hozzávalókat egy mély tálban összekeverjük, lesózzuk, és hozzáadjuk a fűszereket. Másnapig a sóban hagyjuk, de este még néhányszor jól megkeverjük. Másnap a savanyúságnak valókból kinyomkodjuk a levet, és üvegekbe tesszük. Jól megnyomkodjuk a hozzávalókat, hogy ne maradjon közöttük levegő. Elkészítjük az ecetes, cukros levet, amit ráöntünk a csalamádéra.  Kóstoljátok meg elég ízletes-e, de minden kóstoláshoz használjatok tiszta kiskanalat. Fogyasztásig tegyétek a helyére.

Ugye nem is olyan őrdöngős és a család biztosan örül a segítségnek!

Tipp: minél színesebbek a hozzávalók annál szebb az üvegekben a csalamádé. Másféle őszi zöldséget is tehettek bele, pl.: patisszont, pritaminpaprikát

 

vissza a címoldalra





Név:
E-mail:
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
Mivel fejleszthetném jobbá oldalamat?
Eredmények
További szavazások
 


fozocske.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!