Főzőcske

Köménymagos rántott leves

4dkg lisztből 6dkg és egy kiskanálnyi köménymaggal elég barna – de nem égett – rántást keverünk. Föleresztjük 1-1,5l vízzel és kellő sűrűségűre forraljuk. Átszűrve, pirított kenyér- vagy zsemlyemorzsákkal tálaljuk.

 

Burgonyaleves

0,5-0,75kg hámozott, kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzünk. Vékony, hagymás rántást keverünk, föleresztjük a burgonya levével és egy késhegynyi paprikát hintünk bele. A burgonyát is beletéve, még egyszer felforraljuk.

Hamis gulyás

Nagy fej vagdalt vöröshagymát 3dkg zsírban megpirítunk, beleteszünk háromnegyed kiló, hosszában négyfelé vágott burgonyát, egy evőkanál paradicsomlét és egy késhegynyi paprikát. Föleresztjük 1,5- 1,75l vízzel és lassan főzzük, míg a burgonya megpuhul. Apró csipetkét főzünk bele.

Pirított daraleves

7- 8dkg darát zsíron barnára pirítunk, 2dkg zsírból 2dkg liszttel rántást készítünk, föleresztjük 1,5l vízzel, ráöntjük a pirított darára, megsózzuk és párszor felforraljuk.

Zöldségleves

3dkg zsíron megpirítunk 2-3 kockacukrot. Beleteszünk kockára vagdalt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karikára vágott hagymát. Mindezt puhára pároljuk, majd felöntjük 2l vízzel és 30-45 percig főzzük. Szitán áttörjük és daragaluskát főzünk bele.

 

 

vissza a címoldalra

Név:
E-mail:
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
Mivel fejleszthetném jobbá oldalamat?
Eredmények
További szavazások
 


fozocske.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!